Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/califfo.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/califfo.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/califfo.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 2 to M_DataMapper::set_custom_wp_query_where() expected to be a reference, value given in /var/www/califfo.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 269

Warning: Parameter 2 to M_DataMapper::set_custom_wp_query_groupby() expected to be a reference, value given in /var/www/califfo.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 269

Warning: Parameter 2 to M_DataMapper::set_custom_wp_query_fields() expected to be a reference, value given in /var/www/califfo.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 269

Warning: Parameter 2 to M_DataMapper::set_custom_wp_query() expected to be a reference, value given in /var/www/califfo.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 269
Jeg sked grønne grise… | Califfo DOT dk

Jeg sked grønne grise…

Posted by on 14. juni 2005

Hej alle sammen. Så er der igen nyheder fra Chile og denne gang er de bogstavelig talt rystende.

1. eksamen

Siden sidst har jeg knoklet videre med studiet. Det er blevet sværere, men jeg følger med. For 1½ uge siden, var jeg til min første eksamen som jeg bestod med 84% rigtige svar. Man skal have 80% for at bestå, hvilket kun halvdelen af klassen gjorde i første forsøg.

For 125 år siden,…

Udover det hårde pres på studierne, er der også en ung frøken der kræver min tilstedeværelse. Lille Doris og jeg har det stadig rigtig godt sammen og jeg får da også svært ved at forlade hende, når den tid kommer. D. 6. juni om aftenen, blev der holdt jubilæumsdag for 125 året for Chile’s overtagelse af netop Arica, fra Peru. Det blev fejret med byfest og fyrværkeri. Jeg tog derned med Doris, Christine og skotterne og nød det.

Fodbold på uni

Jeg har et par gode venner på universitetet som jeg af og til spiller fodbold med. Fredag aften var det igen tid til en kamp. Det er en lidt underlig fornemmelse at starte en fodboldkamp klokken 22.00 og spille i små 2 timer. Efter kampen var det tid til en lille øl. Universitetets vagter fik gennet os ud fra universitets-området så vi satte os i en nærliggende park. Rigtig hyggeligt – indtil politiet dukkede op. En af forskellene mellem Chile og Danmark er at det ikke er tilladt at drikke alkohol på gaden. Så vi tog benene på nakken og forlod stedet inden en anholdelse blev aktuel.

Tur til Tacna

Lørdag formiddag tog jeg med min Doris til Tacna. Vi skulle på shopping på et af de ret kendte markeder i byen. Vi tog fra Arica klokken 10.00 med et lille tog der stort set kun bestod af en vogn. Der har nok været plads til 80 mennesker i den lille vogn, men kun fordi sæderne sidder umenneskeligt tæt, slet ikke bygget til helt almindeligt byggede europæere. Nå, men vi kom til Tacna hvor vi tog på en lille rundtur for at se et par af de seværdigheder som byen kan tilbyde. Det var temmelig varmt og jeg fortrød lidt at jeg havde taget en langærmet trøje på. Den blev dog hurtigt udskiftet med en t-shirt. På markedet fik vi købt en masse tøj. Ved til sidst ved en af boderne skulle jeg betale, men min 50 Sol-seddel virkede uægte mente sælgeren. Vi kunne dog huske hvem vi havde fået den fra. Efter at have brugt lang tid og gået et par kilometer på det store marked, måtte vi give op. Det var næsten umuligt at finde boden igen og vi var trætte efter en lang dag. Vi opgav at finde boden, men brugte i stedet sedlen i en bod hvor de ikke mente sedlen var falsk. Hjem til Arica igen, denne gang bare i en af de lynhurtige taxiruter. En lidt skræmmende tur hvor chaufføren klarede alt fra at SMS’e udfylde papirer og køre med en djævelsk hastighed.

Det var for vildt

En ny dyreart har set dagens lys. Jeg sked helt sikkert grønne grise mandag aften under det kraftige jordskælv der ramte det nordlige Chile. Epicentret lå små 120 km fra Arica og blev målt til 7,9 på Richter-skalaen. Lokalt blev det målt til 7,0. Det er første gang mens jeg har været hernede at jeg har været så bange. Det var helt vildt. Jeg befandt mig på universitetets område da det skete. Det startede med en rysten og kraftig rumlen. Rystelserne tog til og alt bevægede sig. Der var mange studerende omkring mig og deres første kommentarer da det startede var, “Juhuu – prøven er aflyst”, men da rystelserne tog til, skiftede stemningen og folk begyndte at skrige. Folk faldt på gaden, lyset gik i alle bygninger og på gader., vinduer splintrede, folk løb til deres biler og flygtede. En uvirkelig panik-agtig stemning som man normalt kun ser på tv, bredte sig. Jeg var bange under selve jordskælvet, men at se de lokale reagere som de gjorde, var ligeså skræmmende. Fra hvor jeg befandt mig under selv skælvet, var der ikke langt til universitetets højeste bygning, biblioteket. Jeg kunne se at hele bygningen svajede og jeg er glad for at jeg ikke befandt mig på øverste etage. I skrivende stund er jeg på vej ud af døren for at komme ned i byen for at tage billeder. Jeg vil opdatere mine oplevelser senere, med billeder herfra.

Comments are closed.